Noor pere leidis maal õnne ja idülli: teadsime mõlemad, et linnaelu ei ole meile

10.09.2024

Evelin ja Stiven kohtusid teineteisega 2015. aastal, mil piisas vaid silmapilgust, et üksteises ära tunda see üks ja õige. Tänaseks kasvatavad nad kahte last, 3-aastast ja paarikuist poega Nõo vallas.

“Olime aasta elanud Tartus üürikorteris ning teadsime mõlemad, et linnaelu ei ole meile – oleme pärit Jõgevamaalt ning maal elamisega harjunud, linnamüra ei olnud meile,” kirjeldab noorpere ema Evelin. 2018 aasta sügisel otsiti kinnisvaraportaalis ringi ja leiti paar varianti, mis nende jaoks olnuks neile elamiseks sobilik. “Esimesena käisime vaatamas kahekorruseliseks ehitatud korterit Roiul, mis meile väga meeldis, kuid antud korterile oli veel huvilisi. Teisena tulimegi vaatama ridaelamut Lukel, mis minu kohe võlus,” sõnas Evelin. Pererahva sõnul on Luke piisavalt kaugel Tartu linnast, samas lähedal, et saame linna tööle käia. “Plussiks tuli veel Nõo kooli hea maine. Nii saigi 28.08.18 notaris ridaelamuboks meie nimele kirjutatud,” kirjeldas ta. 

Suurim pluss maal elamise juures on pere jaoks muidugi rahu ja vaikus, loodus ümberringi ning privaatsus. 

“Ainuke miinus, mis võib mõnes olukorras osutuda plussiks, on pidev autosõit Tartu ning Luke vahel. Südatalvel ei tea hommikul tööle sõites iial, kas jõuad enne lumesahka või on teed just puhtaks lükatud,” rääkis Evelin.

Luke külas on hea elada

“Meie külas on väga hea elada, enimkasutatavad kohad meie pere jaoks on raamatukogu, mänguväljak ning külateed, mille ääres kohtab nii lehmi hobuseid, lambaid, paabulinde, kalkuneid kui ka kanasid, hanesid. Mänguväljakul kohtab alati teisi peresid, kellega juttu ajada ning aiamaalt marju-vilju korjates leidub alati mõni naaber, kes jõudu soovib,” on … õnnelik elukohavaliku üle. “Lisaks on meil hea ühistranspordi võimalus, lasteaed ning 1-2 korda nädalas toidukaupade buss, kust saab kõike hädavajalikku soetada,” lisas ta.

Evelin on seda meelt, et külaelu saab alati parendada ja arendada. “Võiks ju rohkem teha üritusi üheskoos, leppida kokku ühiseid jalg- või korvpallivõistlusi, miks mitte matkasid lähiümbruses. Alati on oodatud kino- või grilliõhtud ning vahva külamaja kus kõike seda koos teha,” sõnas Evelin.

Evelin ja Stiven on üheskoos nõus, et kui oled kord mõelnud maale kolimisest, tuleb see lihtsalt ära teha. “Maal elamise juures tuleb arvestada, et kõik ei ole käe-jala juures, kui kuhugi minna, peab arvestama teatud ajakuluga, aga see on seda puhast õhku, vaikust ning rahu väärt,” arvab pere. 

Ole Nõo valla Maal elamise päeva tegemistega kursis siin!

Evelin ja Stiven rääkisid oma maaelust ka Nõo valla jutusaates “Nõocast”, mida saad vaadata siit: