Triinu Pihu lugu: Maaelu ja maakool kui inspiratsioon

21.09.2020

Terve oma elu olen elanud ma maal. Enne elasin ma Tartumaal, Sangla nimelises külas, kuid kuus aastat tagasi kolisime perega Võrtsjärve äärde Ulgele. Alguses ma tõesti mõtlesin, et kas vanemad on hulluks läinud – kolime niigi väiksest kohast põhimõtteliselt metsa? Kuid mida aeg edasi, seda rohkem sain aru, et see oli üks kõige paremaid ideid.

Mulle meeldib maal elamise juures vaikus ning privaatsus. Praegusel hetkel ma ei kujutaks oma elu ette linnamelu keskmes. Armastan kodus neid rahulikke hommikud, kus liiklus on olematu ning silmapiiril pole mitte ühtegi maja. Nautida kohvi väljas terrassil, ilma et peaksin mõtlema, mida naabrid minu hommikusoengust arvavad. Lisaks veel see loodus ning keskkond, mis mind pidevalt ümbritseb.

Kui mõelda, mis mind innustab ja motiveerib, siis esimesena tuleb kindlasti mõttesse see progress, millega ma jõuan oma lõpptulemusele aina lähemale. Kindlasti ei saa mainimata ka jätta oma lähedasi ja innustavaid inimesi, kelle sõnu ma saan usaldada ning nende mõtete ja soovituste toel edasi pürgida.

Tarvastu gümnaasiumi valisin ma oma keskhariduse pagasi saamiseks, kuna kooli soovitasid tutvusringkonnast endised õpilased, ning põhjalikumalt kooli kohta uurides ja infot saades hakkas mulle mõte just selles koolis käimisest üha rohkem meeldima. Muidugi pidin ma arvestama sellega, et kaugemal koolis käies elan ka kodust eemal. Alevikus elamine on vägagi meeldiv, kuid omaenda kodupaika ei ületa siiski miski.

Meie koolis on väga töökad ja hakkajad õpilased, kes jäävad silma oma huvitavate ning inspireerivate tegudega. Näiteks avanes minul võimalus maalida meie kooli kohvikut Kambüüsi, et anda ruumile rohkem värve ning omapära. Kogemus siiamaani on olnud vägev, mulle meeldib praegune tulemus, arvestades seda, et ma pole maalimisega nii põhjalikult enne tegelenud kui nüüd. Ühele seinale on valmimas tormilisel taustal suur laev, mis on olnud kõige suurem ettevõtmine terve maalimise jooksul, kuid ka kõige lahedama ning efektsema tulemusega. Teisele seinale valmis aga soojades toonides suur kompass koos ankruga.